Springvandskar til Svendborg

 

I foråret 2014 blev vi kontaktet af en arkitekt som havde til opgave at lave byfornyelse i Svendborg. Vi blev bedt om at give et bud på licitationen af et bronze-springvandskar på 5 x 6 meter. Vi var et af 5 indbudte firmaer, hvorefter kun 3 valgte at byde på Bronzekarret. Vi vandt.

I august 2014 kom 18 bronzeplader i 0,6 cm's tykkelse fra Tyskland. Kun 2 hele pladser skulle bruges, resten skulle skæres, bukkes eller have huller til skulpturer eller andet udstyr. Karret er svejset sammen med en speciel gasblanding. Bronzekarret er monteret på et rustfri stel. Karret har en bølget form og har samtidig en uens højde fordi karret placeres på et skrående underlag. Karret vejer 2,5 tons og stellet vejer 1 ton.

 

 

 

 

Onsdag den 5. november blev karret kørt til Svendborg, det var Vognmand Henrik Andersen fra Hammel som stod for transporten.

Anhængeren fik monteret et stativ som kunne holde karret under den lange transport.

 

 

 

 

     Karret frigøres fra stativet på anhængeren og gøres klar til nedsætning.

 

     Karret skulle sættes ned på en betonfundament som har samme form som karret, så det foregik langsomt så hullerne til      springvandsudstyret passede med hullerne i karret.

 

               

 

I karret bliver der monteret skulpturen "Havfruer, der laver malmstrøm" samt 6 øgle/løvehoveder som skal sprøjte vand ud af munden på havfruerne.

 

 

 I sommeren 2015 er springvandet endelig monteret færdig med havfruerne og øgler som sprøjter på livet løs.